Početna » Grejne mreže MD160 (osnovno) » AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26

AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26

EXTRA
PONUDA
AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26
AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26 AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26 AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26
CENA: 14.999,00 RSD
Dodaj u korpu
17.894,00 RSD
Uštedeli ste: 2.895,00 RSD

SPECIFIKACIJE:


Površina: 1,5 m2
Snaga : 160w/m2

Ukupna snaga : 240W


Grejanje kupatila od 2,0 do 3,0 kvadrata


Šifra proizvoda: 206815

Isporuka:
- Grejna mreža,
- termostat RTC
- dva plastična creva Ø11 (1,5m i 2,5m),
- dozna 60x60,
- uputstvo na srpskom jeziku
- video uputstvo

Garancija:
20 - godina uz popunjen garantni list od ovlašćenog
      instalatera

10 - godina uz popunjen garantni list
 2 - godine na termostat

OPIS PROIZVODA AKCIJA MD160/ 1.5+RTC70.26

AKcija prvi red

Grejna mreža projektovanjePotvrda o usaglasenostiVideo uputstvo za grejnu mrežuUputstvo za grejne mreže

Grejne mreže mogu se koristiti kao osnovni sistem grejanja ili kao dopuna postojećem sistemu grejanja. Primena grejnih mreža je veoma široka, od stambenih zgrada, javnih preduzeća do poslovnih zgrada.Istraživanje je pokazalo da je električno podno grejanje najpovoljniji sistem grejanja ljudskih bića, koji uzima u obzir fiziološku distribuciju temperature.

Montaža grejne mreže MD160Planiranje grejne mreže MD160

Elektra MD 160W grejna mreža koristi se kao osnovni vid grejanja u svim prostorijama u kojima je gazna površina znatno manja od ukupne površine prostora. U kupatilima gde se ne greje prostor ispod kade, WC šolje koja nije zidna, veš mašine  ili  lavaboa. U kuhinjama gde se ne greje prostor ispod ugradnih elementa, frižidera i ostalih kućnih aparata. Grejna mreža MD160  svojom snagom od 160W/m2  obezbeđuje dovoljno energije za komforno osnovno grejanje celokupnog prostora u koji se mreža ugrađuje. Jednostavno se montira i ne zahteva nikavo održavanje.

Zahvaljujući maloj debljini, grejne mreže mogu se koristiti kod adaptacije i preuređivanja postojećih stambenih ili poslovnih objekata, kod kojih nije dozvoljeno dodatno podizanje nivoa patosa. Grejne mreže se ugrađuju direktno u lepak ispod pločica.

Grejne mreže se mogu koristiti i u novogradnjama, kao i na svim mestima gde se tipično podno grejanje u obliku grejnih kablova ne može primeniti.

Instalacija ispod pločicaUgradnja ispod pločica

ELEKTRA grejne mreže mogu se koristiti ispod svakog tipa poda koji je prilagođen podnom grejanju, tj. ispod poda koji dobro provodi toplotu, npr. terakota, kameni pod, keramičke pločice kao i tepih. Preporučujemo ga kao veoma efikasan sistem za zagrevanje. U slučaju dobre toplotne izolacije ispod poda može se uspešno koristiti i kao osnovni sistem grejanja. To je najbrži, najjednostavniji i najefektivniji sistem za zagrevanje prostora ili samo dela prostora uz  minimalna ulaganja.

Tehnički podaci  MD160

Tehnički podaci:  MD160
Napajanje: 230 V ~ 50/60 Hz
Izlazna snaga:
160W/m2
Širina grejne mreže:
500mm
Debljina mreže:
~3,9mm
Min. tempertura instaliranja:
-5oC
Max. radna temperatura:
+110oC
Hlani kraj:
1x4m: 3x1.00mm2
Tip grejnog kabla:
dvožilni prečnika ~3,4mm , jednostrano napajanje
Zaštita grejnog kabla:
100% pokriven sa tankim bakarnim opletom
Izlazna snaga grejnog kabla:
 ~10W/m za MD160
Izolacija dva sloja , FEP + XLPE
Spolnja izolacija
XLPE
Tolerancija izlazne snage:
+5%, -10%
Minimalni radijus savijanja:
5D
Snaga deformacije :
>600 N
Snaga izvlačenja : >600 N
Zašita:
IPX7
Sertifikati:
VDE,EAC,CE
Tehničke karakteristike

Kako montirati grejnu mrežu?

Grejne mreže MD Elektra možete koristiti prilikom izgradnje novih stambenih objeKata ili prilikom rekonstrukcije postojećih stambenih objekta. Na narednim slikama prikazani su :

Garancija 20 godina.

podno grejanje garancija 20 godina

Rovex Inženjering Vam daje garanciju od 20 godina za  grejne mreže potavljene od strane kvalifikovanog osoblja.

Montaža grejnih mreža

Podno grejanje - cena montažeNaša je preporuka da grejne mreže postavljaju kvalifikovane osobe ali smo je prilagodili svima koji žele da budu sam svoj majstor. Rovex Inženjering Vam nudi montažu na Vašem objektu. Tim vrhunskih stručnjaka i visoko kvalifikovanih električara ROVEX Inženjeringa stoji Vam na raspolaganju da izvrši montažu, povezivanje i ispitavanje , cene montaže za teritoriju Beograda možete videti OVDE>>

KOMPLETI GREJNIH MREŽA

Na raspolagnji Vam stoje kompleti grejnih mreža od 1m2 do 10m2 za prostore od 1do 16m2. Sve akcijske komplete možete da vidite  OVDE>>

Grejna mreža komplet za podno grejanje

1.Grejna mreža   2.RTC termostat   3. Sonda    4. Gibljiva creva   5. Dozna

Elektronski Kontroler Temperature (u kompletu) RTC-70.26

Elektronski kontroler temperature RTC 70.26 koristi se za kontolu temperature u 2 pozicije, sa ON/OFF (Uključeno/Isključeno) pomoću NTC senzora koji se postavlja u gibljivo crevo u podu. Termostat meri temperaturu poda i uključuje kontakt kada temperatura u podu padne ispod temperature zadate na termostatu.

Namenjen je za kontrolu električnog i vodenog podnog grejanja za stambene, komercijalne i industrijske objekte. Proizveden je u skladu sa EN 60730-1 i EN 60730-2-9. Sastoji se od kontrolera i podnog senzora

Termostat za podno grejanjeRTC 70.26
RTC70 pouzdan i sigurna termostat RTC 70.26 Priključenje
Termostat - sonda za podno grejanje Podna sonda
Tehnički podaci: RTC-70.26
Napajanje: 230 V ~ 50/60 Hz
Max. opterečenje: 16A, (Max. 3kW)
Instalacija: uzidna dozna Ø60x60mm
Ugrađen prekidač: 1 polni, 16A
Temperaturni opseg: +4oC ÷ +45oC
Razlika tempetratura/Histereza: 0,5oK
Zaštita: IP20
Signalizacija rada LED crvena
Dimenzije: 86 x 86 x 47 mm
Dužina NTC sonde: 3m

Ukoliko sami vršite montažu uradite sledeće:

modeli grejnih mreža za podno grejanje
  1. Izmerite prostor i napravite raspored elemenata odredite površinu koju je potrebno da grejete. Od ukupne površine oduzmite elemente ispod kojih se ne postavlja grejanje, kada ili tuš kabine, wc šolje, lavaboa i veš mašinu.
  2. Ukoliko niste sigurni posavetujte se sa našim stručnjacima koji će Vam na bazi višegodišnjeg iskustva pomoći da odaberete pravo rešenje za Vaš prostor.
  3. Odredite poziciju termostata i dovedite napajanje do mesta gde želite da instalirate termostat. Tip temostata i poziciju odredite u skladu sa namenom prostorije. Stručnjaci Rovex inženjeringa će Vam pomoći ukoliko niste sigurni.
  4. Postavite grejnu mrežu na pod tako da pokrijete željenu površinu. Grejnu mrežu možete seći u skladu sa vašim potrebama običnim kućnim makazama vodeći računa da ne presečete grejni kabl. Elektra grejne mreže zadržava formu bez obzira na način sečenja mreže i na način savijanja. Kablovi na grejnoj mreži čvrsto su koncem fiksirani za mrežu tako da bez obzira na savijanja i sečenja razmak čitavom dužinom grejne mreže ostaje nepromenjen. Elektra grejna mreža zbog ovakvog načina šivenja kabla veoma je jednostavna za montiranje i ne zahteva od keramičara da posebno vodi računa o razmaku kablova jer je razmak između kablova fiksan.
  5. Nakon što ste postavili grejnu mrežu povežite termostat, povežite uzemljnje i proverite ispravnost grejne mreže tako da je pustite u rad. Ukoliko nemate instrument da proverite struju i napon, nakon par minuta dodirnite mrežu prstima i osetićete toplinu.
  6. Nakon izvršene montaže napravite skicu kako ste položili grejnu mrežu ili uz pomoč digitalnog foto aparata napravite foto dokumentaciju. Ovo je veoma važno jer garancija za grejnu mrežu vredi 10 godina samo ukoiko posedujete odgovarajuču dokumentaciju. Takođe čuvajte dokumentaciju radi eventualnih mogućih bušenja u podu.
  7. Kada ste napravili dokumentaciju postavite keramiku koje ste odabrali.

VAŽNO!!! BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI!!!

Instalacioni monitor za podno grejanje

PREPORUKA JE DA NAKON POSTAVLJNJA I IZVRŠENIH MERENJA I ISPITIVANJA KORISTITE INSTALACIONI MONITOR

NESAVESNI ILI NEDOVOLJNO pažljivi majstori ("MAJSTORI") mogu oštrim ili teškim predmetom da OŠTETE GREJNU MREŽU. Ukoliko dođe do bilo kakvog OŠTEĆENJA MREŽE INSTALACIONI MONITOR ODMAH ZVUČNO I SVETLOSNO SIGNALIZIRA.

popravka pokidane grejne mrežeReparacija OŠTEĆENE MREŽE mora se izvršiti odmah od strane stručnih lica. Ukoliko se POPRAVCI NE PRISTUPI ODMAH već se mreža prekrije slojem keramike detekcija kvara je moguća , traženje prekida zahteva posebnu opremu, vreme i novac a REZULTAT JE NEIZVESTAN. GUBITAK GARANCIJE NA ISPORUČNI PROIZVOD JE IZVESTAN.


cena podnog grejanja

VAŽNO!!! 99,9% SVIH KVAROVA MREŽE DOGAĐA PRILIKOM POSTAVLJANJA KERAMIKE.

INSTALACIONI MONITOR MOŽETE KUPITI ILI GA POTPUNO BESPLATNO KORISTITI UZ DEPOZIT OD 5000,00 dinara MESEC DANA.

POKUŠAJ DETEKCIJE KVARA JE DALEKO SKUPLJI OD PREVENCIJE.

Video uputstvo


Copyright © 2018 Rovex Inženjering