Početna » Grejne mreže MD100 (100W/m2) » MD100/ 2,5 Grejna mreža

MD100/ 2,5 Grejna mreža

MD100/ 2,5 Grejna mreža
MD100/ 2,5 Grejna mreža
CENA: 13.878,00 RSD
Dodaj u korpu
15.420,00 RSD
Uštedeli ste: 1.542,00 RSD

SPECIFIKACIJE:


Površina: 2,5 m2
Snaga : 100w/m2

Ukupna snaga : 250W

Efekat toplog poda od 2,5 kvadrata


Šifra proizvoda: 200025

Isporuka:
- Grejna mreža,
- dva plastična creva Ø11 (1,5m i 2,5m),
- dozna 60x60,
- uputstvo na srpskom jeziku
- video uputstvo

Garancija:
20 - godina uz popunjen garantni list od ovlašćenog
      instalatera

10 - godina uz popunjen garantni list

OPIS PROIZVODA MD100/ 2,5 Grejna mreža

AKcija prvi red

Grejna mreža projektovanje Potvrda o usaglasenostiVideo uputstvo za grejnu mrežuUputstvo za grejne mreže

Ugradnja ispod pločica

ELEKTRA MD GREJNE MREŽE su namenjenje svima koje žele maksimalan komfor uz minimalna ulaganja.
Elektra MD grejna mreža  je tanka i polaže se direktno u flrksibilni lepak ispod pločica. Elektra MD mreže veoma jednostavno se prilagođavaju svakom prostoru bez obzira na njegov oblik. Izuzetno lako oblikovanje grejne mreže obezbeđuje  grejni kabl koji je zašiven za grejnu mrežau tako da bez obzira gde mrežu prekinete kabl ostaje pričvršćen za mrežu i zadržava željeni oblik. Oblikovanje grejne mreže vršite jednostavno u pomoć običnih makaza ili sklapela vodeći računa da prilikom oblikovanja mrže ne presečete grejni kabl. Grejna mreža je samolepiva sa donje strane što obezbeđuje monteru lakše i jednostavnije  rukovanje i montažu.

Pre postavljanja MD grejne mrže izuzetno je važno da pravilno premerite prostor koji vam stoji na raspolaganju  jer grejnu mrežu možete oblikovati ali je ne možete kratiti. Prilikom odabira grejne mreže vodite računa da se grejna mreža ne postavlja ispod nameštaja odnosno elemenata kao što su kada, WC šolja ili Veš mašina. Prilikom odabira grejne mreže ove površine obavezno odbijte. Ukoliko želite da vam grejna mreža bude osnovni vid grejanja onda izaberite grejnu mržu MD 160W/m2  tako da i kada odbijete delove koje ne možete grejati dobijete odgovarajuću snagu od 80-100W/m2 grejane površine.

Kvalitet konstrukcije i vrhunski materijali od kojih su grejne mreže izrađene obezbeđuju 20 godišnju garanciju za MD elektra grejnu mrežu. Životni vek grejne mreže procenjuje se na 40-50 godina kolika je predviđena starost i građevinskigh objekata.

Velika grejna površina i niska temperatura grejanja obezbeđuju ravnomernu raspodelu temperature u čitavom prostoru. Ugodna toplina poda obezezbeđuje osečaj hodanja po toplom pesku. Niskotemperaturna razmena ne izaziva brzo kretanje vazduha i ne podiže prađinu i ne izaziva alargije.

Precizni elektronski termostati omogučavaju optimalnu kontrolu ugodne temperaturu i optimalnu potrošnju električne energije.

Kako montirati grejnu mrežu?

Grejne mreže MD Elektra možete koristiti prilikom izgradnje novih stambenih objeKata ili prilikom rekonstrukcije postojećih stambenih objekta. Na narednim slikama prikazani su :

 • NOVA GRADNJA -Montaža Grejne Mreže
 • PROMENA PLOČICA -Montaža Grejne Mreže uuz zamenu starog poda
 • NA POSTOJEĆE PLOČICE -Montaža Grejne Mreže na postojeći pod
Grejna mreža komplet za podno grejanje

Montaža Grejne Mreže  NOVA GRADNJA

Grejna mreža komplet za podno grejanje

Montaža Grejne Mreže  PROMENA PLOČICA

Grejna mreža komplet za podno grejanje

Montaža Grejne Mreže  NA POSTOJEĆE PLOČICE

Garancija 20 godina.

podno grejanje garancija 20 godina

Rovex Inženjering Vam daje garanciju od 20 godina za  grejne mreže potavljene od strane kvalifikovanog osoblja.

Montaža grejnih mreža

Podno grejanje - cena montažeNaša je preporuka da grejne mreže postavljaju kvalifikovane osobe ali smo je prilagodili svima koji žele da budu sam svoj majstor. Rovex Inženjering Vam nudi montažu na Vašem objektu. Tim vrhunskih stručnjaka i visoko kvalifikovanih električara ROVEX Inženjeringa stoji Vam na raspolaganju da izvrši montažu, povezivanje i ispitavanje , cene montaže za teritoriju Beograda možete videti OVDE>>

Tehnički podaci MD100

Tehnički podaci: MD100
Napajanje: 230 V ~ 50/60 Hz
Izlazna snaga:
100W/m2
Debljina mreže:
~3,9mm
Min. temperura instaliranja:
-5oC
Max. radna temperatura:
+110oC
Hlani kraj:
1x4m: 3x1.00mm2
Tip grejnog kabla:
dvožilni prečnika ~3,4mm , jednostrano napajanje
Zaštita grejnog kabla:
100% pokriven sa tankim bakarnim opletom
Izlazna snaga grejnog kabla:
~7W/m za MD100
Izolacija dva sloja , FEP + XLPE
Spolnja izolacija
XLPE
Tolerancija izlazne snage:
+5%, -10%
Minimalni radijus savijanja:
5D
Snaga deformacije :
>600 N
Snaga izvlačenja : >600 N
Zašita:
IPX7
Sertifikati:
VDE,EAC,CE
Tehničke karakteristike


Ukoliko sami vršite montažu uradite sledeće:

modeli grejnih mreža za podno grejanje
 1. Izmerite prostor i napravite raspored elemenata odredite površinu koju je potrebno da grejete. Od ukupne površine oduzmite elemente ispod kojih se ne postavlja grejanje, kada ili tuš kabine, wc šolje, lavaboa i veš mašinu.
 2. Ukoliko niste sigurni posavetujte se sa našim stručnjacima koji će Vam na bazi višegodišnjeg iskustva pomoći da odaberete pravo rešenje za Vaš prostor.
 3. Odredite poziciju termostata i dovedite napajanje do mesta gde želite da instalirate termostat. Tip temostata i poziciju odredite u skladu sa namenom prostorije. Stručnjaci Rovex inženjeringa će Vam pomoći ukoliko niste sigurni.
 4. Odaberite odgovarajući termostat u skladu sa vašim potrebama ( OTN1991, OCC4, E51(M6) ili E91(M9
  Termostati za podno grejanje
 5. Postavite grejnu mrežu na pod tako da pokrijete željenu površinu. Grejnu mrežu možete seći u skladu sa vašim potrebama običnim kućnim makazama vodeći računa da ne presečete grejni kabl. Elektra grejne mreže zadržava formu bez obzira na način sečenja mreže i na način savijanja. Kablovi na grejnoj mreži čvrsto su koncem fiksirani za mrežu tako da bez obzira na savijanja i sečenja razmak čitavom dužinom grejne mreže ostaje nepromenjen. Elektra grejna mreža zbog ovakvog načina šivenja kabla veoma je jednostavna za montiranje i ne zahteva od keramičara da posebno vodi računa o razmaku kablova jer je razmak između kablova fiksan.
 6. Nakon što ste postavili grejnu mrežu povežite termostat, povežite uzemljnje i proverite ispravnost grejne mreže tako da je pustite u rad. Ukoliko nemate instrument da proverite struju i napon, nakon par minuta dodirnite mrežu prstima i osetićete toplinu.
 7. Nakon izvršene montaže napravite skicu kako ste položili grejnu mrežu ili uz pomoč digitalnog foto aparata napravite foto dokumentaciju. Ovo je veoma važno jer garancija za grejnu mrežu vredi 10 godina samo ukoiko posedujete odgovarajuču dokumentaciju. Takođe čuvajte dokumentaciju radi eventualnih mogućih bušenja u podu.
 8. Kada ste napravili dokumentaciju pozovite keramičara i postavite keramiku koje ste odabrali.

VAŽNO!!! BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI!!!

Instalacioni monitor za podno grejanje

PREPORUKA JE DA NAKON POSTAVLJNJA I IZVRŠENIH MERENJA I ISPITIVANJA KORISTITE INSTALACIONI MONITOR

NESAVESNI ILI NEDOVOLJNO pažljivi majstori ("MAJSTORI") mogu oštrim ili teškim predmetom da OŠTETE GREJNU MREŽU. Ukoliko dođe do bilo kakvog OŠTEĆENJA MREŽE INSTALACIONI MONITOR ODMAH ZVUČNO I SVETLOSNO SIGNALIZIRA.

popravka pokidane grejne mrežeReparacija OŠTEĆENE MREŽE mora se izvršiti odmah od strane stručnih lica. Ukoliko se POPRAVCI NE PRISTUPI ODMAH već se mreža prekrije slojem keramike detekcija kvara je moguća , traženje prekida zahteva posebnu opremu, vreme i novac a REZULTAT JE NEIZVESTAN. GUBITAK GARANCIJE NA ISPORUČNI PROIZVOD JE IZVESTAN.


cena podnog grejanja

VAŽNO!!! 99,9% SVIH KVAROVA MREŽE DOGAĐA PRILIKOM POSTAVLJANJA KERAMIKE.

INSTALACIONI MONITOR MOŽETE KUPITI ILI GA POTPUNO BESPLATNO KORISTITI UZ DEPOZIT OD 5000,00 dinara MESEC DANA.

POKUŠAJ DETEKCIJE KVARA JE DALEKO SKUPLJI OD PREVENCIJE.

Video uputstvo

Copyright © 2018 Rovex Inženjering