TTK 40E

TTK 40E
TTK 40E TTK 40E TTK 40E
Nema na lageru

SPECIFIKACIJE:

Kapacitet odvlaživanja max 14 litara / 24 h
Opseg radne temperature: 5°-35°C
Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
Pogodan za prostorije do 25 m²/ 63 m³
Protok vazduha : 100 m³/h
Napajanje: 230V (50Hz)
Maksimalna ulazna snaga: 0.34 kW
Posuda za vodu (auto-off limit): 3.5 litre
Nivo buke dBA: 43
Težinat: 10.2 kg
Dimezije: 225 x 353 x 496 mmGarancija 2 godine

Šifra:902040

Saobraznost: 2 godine
Rovexsertifikatuputsvo

OPIS PROIZVODA TTK 40E

TROTEC

Odvlaživač TTK40E

Odvlaživač vazduha TTK40

Imate probleme sa vlažnim zidovima, buđ vam se pojavljuje u čoškovima, imali ste izlivanje vode iz sudopere ili veš mašine, stakla vam se orošavaju i voda Vam kaplje na parket !!!

Pravo rešenje svih pomenutih problema je odvlaživač vazduha TTK40E

Odvlaživač vazduha TROTEC TTK 40 E je izuzetno praktičan uređaj malih dimenzija sa modernim dizajnom. Uz elegantan dizajn, ovaj odvlaživač vazduha ima preglednu kontrolnu tablu koja i pored brojnih ugrađenih funkcija je izuzetno laka za korišćenje.

Ovaj mali uređaj bez problema izvršava zadatke i većih sušača prostora: poseduje veliku moć odvlaživanja, ima dvobrzinski ventilator, ugrađeni regulator vlažnosti i snažan kompresor, male snage od svega 0.34kW čine model TTK 40E idealnim odvlaživačem za sušenje prostorija u kojima se boravi ili za podrumske prostorije pa čak i veoma vlažne prostorije.

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha se koristi kada je prisutna previsoka vlažnost vazduha usled slabe ventilacije, vlažnog vremena, vlažnih zidova, pojave neugodnih mirisa, pojave kondenzacije na prozorima, kao i plesi na vlažnim zidovima i nameštaju.

Nekoliko praktičnih prednosti:

 • Dve brzine ventilatora
 • Rotacioni kompresor
 • Mod elektronskog odmrzavanja
 • Filter se jednostavno pere vodom
 • Transportni točkići
 • Držač za namotavanje napojnog kabla
 • Digitalni displej
Tehnički podaci :
TTK40 Odvlaživač vazduha
Maksimalni protok vazduha: 100 m³/h
Mogućnost odvlaživanja max : 14 litara/24h
Opseg radne temperature:: 5°-35°C
Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
Pogodan za prostorije površine: do 25 m²(visina plafona 2,5m)
Pogodan za prostorije zapremine: do  63 m³
Napajanje: 230V (50Hz)
Maksimalna ulazna snaga: 0.34 kW
Posuda za vodu (auto-off limit): 3.5 litre
Nivo buke dBA: 43 dBA
Dimenzije (l x w x h): 225 x 353 x 496 mm
Težina: 10.5 kg

Zašto je važno pravilno sušenje prostora?

U standardnim uslovima, potreba za mašinskim sušenjem zidova javlja se najčešće zbog veoma brze gradnje ili adaptacije prostora koji su uslovljeni kratkim rokovima.

Nažalost završna obrada zidova uvek dolazi na kraju a tada su svi prethodni izvođaći već dobrano zakasnili i potrebno je na brzinu izvesti završne radove na podlozi koja je još vlažna. Posledice ovakve gradnje ne vide se odmah po useljenju već je potrebno određeno vreme da bi se videle.

Često se kod novogradnji događa da se buđ pojavi na zidovim veoma brzo nakon useljenja jer je fasada postavljena ubrzo nakon kiše i vlaga je ostala zarobljena u zidu. Zarobljena vlaga ne može da izađe napolje zbog izolacije koja je na spoljnoj strani zida i pojavljuje se na unutrašnjem zidu.

Često se događa da se najviše vlage i buđi pojavljuje na mestima gde se nalaze grejna tela. Ova pojava je sasvim normalna jer vlaga ide sa vlažnog na topliji i suvlji deo. Takođe grejana mesta veoma su pogodna za razvoj buđi i zbog toga oko dela koji se greje zidovi menjaju boju. Zbog ovakvih pojava često se događa da je vazduh u grejanim prostorijama neugodan a da osobe osetljive na alergije imaju probleme.

Veoma je važno da o ovome vodite računa kada su u pitanju prostorije sa malom decom koje uvek zahteva nešto veću temperaturu od standardne. Veća temperatura više buđi.

Ovakve situacije događaju se često jer zbog uštede vremena i novca dobija se se veća šteta za zdravlje i imovinu od koristi. Nažalost ova šteta teško se ispravlja.

Kako postupiti u vanrednim okolnostima !

U vanrednim okolnostima, kao što su poplave situacija je veoma slična odnosno još gora. Kod vanrednih situcija veoma je važno voditi računa o redosledu operacije koje je potrebno izvršiti.

 • nakon što smo uklonili sve oštečeno možemo pristupiti čišćenju prostora
 •  nakon čišćenja prostora potrebno je otvoriti sve gipsane zidove i zameniti ih suvim
 • potrebno je uklonitisve podove da bi sanirali vodu ispod njih i omogućiti košuljici
 • dovoljno vremena da se osuši (prirodnim putem nekoliko meseci)sve zidove i podove dobro obrisati krpom a nakon togapostaviti stare novine na njih
 • da bi izvukli što više vlage (natopljene krpe i novine obavezno ukloniti iz prostorije) ukloniti sve tapete, lamperije i oljuštiti svu boju sa zidova
 • ukoliko je malter oštečen potrebno ga je skinuti sa zidova nakon toga potrebno je izvršiti desinfekciju prostora klorom ili 80% alkoholom
 • tek kad smo potpuno očistili prostor možemo početi sa sušenjem prostora
 • ukoliko isušivanje radimo prirodnim putem moramo vršiti stalno provetravanje kako bi spore buđi što pre uklonili
 • prostorije se nesmeju previše grejati jer toplota pogoduje razvoju plesni i buđi
 • idealna temperatura je od 15-25oC
 • vreme sušenja prirodnim putem ovisi o veoma velikom broju faktora (količina vlage, spoljna temperatura, relativna vlažnost okoline) i u principu traje nekoliko meseci

Profesionalni uređaji obezbeđuju najbrže, najpouzdanije i najjeftinije sušenje.

Profesionalni uređaji TTK serije štede i do 80% vremena, suše kvaliteno i osiguravaju bolji i zdraviji prostor jer uništavaju bakterije i sprečavaju nastanka buđi.

Kada govorimo u uštedi vremena važno je napomenuti da se ušteda odnosi na period prirodnog sušenja koje traje i po nekoliko meseci tako da se sušenje profesionalnim sušačima TTK serije svodi na period od nekoliko nedelja a ne nikako na nekoliko dana.

Prostorije koje sušite profesionalnim uređajima držite zatvorenim da bi izvlačili samo vlagu iz vaših zidova a ne i iz okoline.

Važno! Prilikom sušenja obavezno vodite računa o vlastitom zdravlju  i upotrebljavajte zaštitne maske.

Nakon dobro isušenih zidova i košuljice može se pristupiti rekonstrukciji i obnovi prostora.

Nažalost u ovakvim slučajevima brzina nam može doneti više štete nego koristi.   


Copyright © 2018 Rovex Inženjering