Početna » Termometri analogni » ETI termometar za prozor

ETI termometar za prozor

ETI termometar za prozor
ETI termometar za prozor
Nema na lageru

SPECIFIKACIJE:

Temperaturni opseg: -50° do 50 °C
Tačnost: ±1°C
Rezolucija: 1 °C
Dimenzije: 75 x 75 x 10 mm
Težina: 75g
Isporuka: Merni uređaj i uputstvo za korišćenje na srpskom jeziku
Šifra proizvoda: 900541

OPIS PROIZVODA ETI termometar za prozor

USB PDF banner
USB PDF banner
USB PDF banner

Termometar za prozor je idealan za kućnu upotrebu, takođe i za staklenike i zastakljene terase. Napravljen je od providne plastike što omogućava čitanje spoljne temperature iznutra. Na kućištu dimezija 75 x 75mm jasno je prikazana skala za očitavanje temperature.

Termometar za prozor može meriti temperaturu u opsegu od -50 do 50° C  sa tačnošću od ±1 ° C.

VAŽNO!!! 


Termometar meri temperaturu koja je trenutno na prozoru, a ne temperaturu okoline koju možete videti na vašem telefonu ili TV.

Kako je potrebno postaviti termometar da bi zaista izmerili temperaturu vazduha kao na TV-u

WMO ( Svetska Meteorološka Organizacija) je propisala standarde merenja temperature vazduha. I ti standardi se primenjuju u celom svetu.

U meteorologiji se termometar postavlja na 2 metra visine iznad travnate površine ( kako bi se uticaj podloge smanjio na minimum) u tzv. “meteorološki zaklon”. To je u stvari kućica napravljena od drveta koja je ofarbana u beloj boji kako bi što više mogla da odbije sunčeve zrake i samim tim smanjila zagrevanje materijala na minimum. Poseduje proreze koji imaju ulogu da omoguće nesmetano cirkulisanje vazduha unutar same kućice i štite instrumente od direktnog izlaganja suncu.

Montaža termometra na staklo je jednostavna jer ima 4 samolepljiva polja. Potrebno je samo pre lepljenja dobro prebrisati staklenu površinu.

Copyright © 2018 Rovex Inženjering